Det handlar om dig
Det handlar om dig

Det handlar om dig


Titel: Det handlar om dig
Författare: Sandra Beijer
Genre: Kärleksroman
Förlag: Raben och Sjögren
Utgivningsår: 2014

Sandra Beijer är främst känd genom sin blogg niotillfem som hon har drivit i 9 år. I bloggen delar hon bland annat sina erfarenheter om kärlek, där hon även ger råd till andra. Inte helt oväntat blev hennes val av genre för debutromanen just kärlek. Den första och kanske till och med den största.

Det handlar om dig heter boken. Det är just det den också kan göra – handla om dig, om mig, och hur det är att vara 15 år och kär. Om för många festkvällar, tråkiga lektioner, för många folköl, och alla de gångerna hon såg honom fast han aldrig såg henne. Man bjuds in till att minnas hur det tonåren var. Tjejen kunde ha varit du, killen kunde ha varit han du var kär i, och längtan efter att bli vuxen.

Trots det gulliga och rosa omslaget beskriver Beijer hur kärleken känns när den inte är sockersöt, utan även hur hjärtekrossande, jobbigt och ledsamt det samtidigt kan vara. Språket är enkelt, men tydligt. Poetiskt men inte till den överdrift att man känner Romeo och Julia stå i bakgrunden. På 256 sidor hinner man med både sträckläsning och nostalgiska känslor inför sin egen tonårstid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.