WoW Special – Lördagens höjdpunkter
WoW Special – Lördagens höjdpunkter

WoW Special – Lördagens höjdpunkter

wowlogga
Festivalens sista dag bjuder på några riktigt tunga namn både på Way out West och Stay out West. Det är en blandning av den absolut bästa svenska poppen, elektroniskt från våra grannar i nordväst, och hiphop i världsklass.

Aspekt tycker att följande akter är de mest sevärda under lördagens Way Out West …

Yasiin Bey aka Mos Def (Azaleascenen)
Denne framgångsrika artist har haft en självklar plats på hiphopscenen sen över ett och ett halvt decennium tillbaka. Han var tidigare ena halvan av duon Black Star där Talib Kweli var den andra halvan. För hiphopälskare är denna akten ett måste!

Jenny Wilson (Linnéscenen)
Allkonstnären Jenny Wilson hade som yngre ambitioner om att bli författare men upptäckte musikern PJ Harvey och bestämde sig för att satsa på musiken istället. Det tackar vi henne för!
Om hennes senaste platta skrev DNs Johanna Paulsson: ”Jenny Wilson slår näven i bordet med en rytmiskt sjudande musik och lyckas skickligt översätta såväl vardagen som upproret till poesi”.

Annika Norlin (Linnéscenen)
Denna svenska popgudinna har senaste decenniet levererat hits under artistnamn som Hello Saferide och Säkert!. I år gör hon endast en spelning – på Linnéscenen på Way out West. Räkna med att det blir trångt, för vem vill inte bli berörd av Annika Norlins texter och röst?

Röyksopp & Robyn (Flamingoscenen)
När Robyn och Röyksopp gör ett samarbete kan det inte bli annat än en fullträff. De båda akterna är  hyllade live var och en för sig själva, tillsammans på Flamingoscenen en sen augustikväll kan en tänka sig att det kommer att bli den där magiska sensommarnattskonserten som vi alla drömmer om under den kallare delen av året.

Och … nattens Stay Out West är så smockat av grymma artister att en skulle vilja kunna klona sig själv för att kunna vara överallt på samma gång. Det kommer garanterat att bli en tokröjig natt och en perfekt avslutning på årets festival.

Den spelningen som drar mest, blir nog ändå den med musikaliska geniet Nils Frahm, som spelar på Stora scenen på GöteborgsOperan. Han har sin grund som klassisk pianist och har från det gått över till att komponera och producera elektronisk musik.

Soundcloud: https://api.soundcloud.com/tracks/106182877

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.