Rött kort
Rött kort

Rött kort

Bild: Patrik Svensson
Bild: Patrik Svensson

Att vilja bli nya Zlatan, men ständigt vara rädd för att bli utvisad. Att alltid spela ett spel, aldrig sticka ut, aldrig märkas mer än någon annan. Att vara 11 år och gömd men sträva efter att vara vanlig. Nu tar ”Leo” plats – i Rött kort på Backa teater.

Mitt i supervalåret 2014 sätter Backa teater upp en föreställning som speglar en verklighet som sällan syns, trots att den finns mitt ibland oss. ”Leo” lever som gömd flykting i Göteborg idag. Han älskar fotboll, men måste alltid tänka på att han inte får berätta sin största hemlighet för sin bästa kompis. Han vågar inte ta med föräldrarna till träningen och måste alltid ljuga och spela ett spel för att verka vanlig.

– Vi vill avveckla den där stereotypa bilden av gömda flyktingar som kurande bakom en nerdragen persienn, och istället visa dubbellivet av att vara med och samtidigt inte. Spela fotboll och gå i skolan och samtidigt vara rädd för att bli fasttagen på vägen dit, säger manusförfattaren Gabriela Pichler.

Hon står bakom föreställningen tillsammans med dramatikern America Vera-Zavala, skådespelaren Rasmus Lindgren och 11-årige ”Leo”. Rött kort har urpremiär den 10 september och spelas sju gånger. Varje föreställning följs av ett samtal med inbjudna gäster.

Titel: Rött kort
Regi: Gabriela Pichler
Längd: 30 minuter, samtalet efter föreställningen ca 45 minuter
Tidpunkt: Premiär 10 september kl. 19:00. Sista föreställningen den 25 oktober.
Pris: Ordinarie 120 kr, Ungdom (20-26 år) 110 kr, Tonåring 80 kr.

Mer information: http://www.stadsteatern.goteborg.se/backateater/pa-scen/2014-2015/rott-kort/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.