87,1% röstade inte på SD
87,1% röstade inte på SD

87,1% röstade inte på SD

Hur små och oskyldiga vi än kan tyckas vara, bär varje människa på handlingskraft och 87,1 tyst demonstrerande myror är så himla många fler än 12,9 brungula och brölande elefanter.

Personligen minns inte jag hur den allmänna sinnesstämningen var efter valet 2010 – mer än att valets stora sorg och förlust var att Sverigedemokraterna gjorde entré i riksdagen. Mitt huvudmål med att gå och rösta 2010 var att motverka just detta. Men årets val är mitt första som politiskt engagerad och därför är det med stor sorg som vi går hem från valvakan den 14 september 2014, och möts av en person som ligger mellan två filtar på hållplatsen. Min vän hoppar över staketet, går bort till bankomaten, tar ut pengar och ger till hen under filtarna. Det är en fin gest, men även en av ilska, frustration och vanmakt. Efteråt håller vi om varandra och gråter, glömda är fina gester och kvar finns bara ett svart hål där någon viskar: ”Jimmy är bra”, så att det ekar. Situationen är så talande att klyschorna inte räcker till; SD har fördubblat sina procent och under en orange filt ligger någon, denna valdagsnatt, och försöker sova i en spårvagnskur.

Jag vill krypa ner under filten med dig, främling, och hoppas att det blir så kallt i natt att jag inte vaknar i morgon. Som en tauntaun vill jag ge min kroppsvärme till dig, för jag kan ändå inte känna annat än kyla eller höra annat än ljudet av marscherande bruna stövlar över Europa.

Det blir måndag morgon och en frisk höstvind poserar med björklöven för en vykortsfotograf, samtidigt som mitt flöde i sociala medier är sprängfyllt av peppande bilder och uppmuntrande texter. Den enklaste, och mest slagkraftige, är bara lite siffror: 87,1%. Dessa siffror representerar antalet procent som valde att lägga sin röst på någon annan än Jimmy Åkesson och hans Sverigevänner. 87,1  procent av befolkningen som vill helt andra saker med Lilla Landet Sverige och dess framtid. En gemenskap håller på att breda ut sig över blockgränserna och även om det pajkastas alla andra dagar, är vi idag enade. Enade mot SD, vi mot dem, resten av Sverige mot rasisterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.