Om musiken bär oss – Downtown Judy
Om musiken bär oss – Downtown Judy

Om musiken bär oss – Downtown Judy

Efter den första rödglittriga gitarren vid 11 års ålder och musiklektioner med bas, stämma och rytm planerar Matilda Lindhé även känd som Downtown Judy, att ta världen med storm med sin nya EP EP.

Downtown Judy släpper nu sin första skiva.
Foto: Cansu Okan

Även i yngre dagar var Downtown Judy inte rädd för att gå sin egen väg. Istället för ett vanligt gymnasium började hon på en folkhögskola där hon hade möjlighet att utforska fler instrument än bara det som hon hade varit begränsad till i en annan skolform.
– Jag fick utveckla min musikalitet till en nivå som jag inte trodde fanns, säger Downtown Judy.
Downtown Judy utvecklade sig också genom att skapa ett band under våren 2014 och har nått stora framgångar med spelningar runt om i Göteborg och radioframträdande.
Din första EP, hur känns det?
– Läskigt, jag har jobbat med detta i två år utan något skivbolag. Det har varit kämpigt, men otroligt kul och givande. Förutom att vara min egen musiker vill jag också vara min egen producent, nämner Judy och skrattar.

Till EP:n som släpps den 7 februari har Judy skrivit alla låtar själv, förutom en som hon har skrivit ihop med bandet.
När vi börjar prata om inspirationen till hennes EP nämner Judy att den kommer omedvetet och att det är en inspiration i sig. Temat till albumet är årstiderna, vilket Judy konstaterar att vi kommer märka. Vi kanske till och med skapar vår egen årstid genom melodierna.
– Jag försöker skapa musiken som jag önskar fanns, säger Judy och ler glatt.

Vill du höra ett smakprov på vad albumet innehåller så kan du kika in det här.

Releasefesten sker den 7 februari då Downtown Judy och bandet kommer befinna sig på Café Hängmattan i Göteborg från 18.00–01.00. Så ta med dina bästa vänner och bästa skor så får du höra alla låtar utan några pauser. Här kan du få mer information om vad som sker.

Hoppas vi ses där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.