Pija Lindenbaum: Jag hämtar nappen
Pija Lindenbaum: Jag hämtar nappen

Pija Lindenbaum: Jag hämtar nappen

pijalJag hämtar nappen är en bok ur Pija Lindenbaums ”Micke är jag”-serie. I den lekfulla boken kan läsaren/lyssnaren själv försöka gissa vilka påhittiga lösningar Micke har för att hjälpa det skrikande barnet Titti.

Titel: Jag hämtar nappen
Författare:
Pija Lindenbaum
Omfång: 32 sidor
Utgivningsdatum: februari 2015
Läsålder: 0-3 år
Förlag: Bonnier Carlsen
ISBN: 9789163879227

Barnboken Jag hämtar nappen har en humoristisk stämning. Språket har ett bra flyt och det finns mycket att läsa mellan raderna. Illustrationerna skapar ett lekfullt intryck, likaså texten som blir större och större ju mer Titti skriker. Att läsa boken blir en ljudlig upplevelse. Vi får ta del av en vardaglig händelse som många av oss känner igen sig i. Vad ska Micke göra när Titti skriker? Tur att han är så påhittig!

Pija Lindenbaum är tecknare, formgivare och författare. Min personliga favorit bland hennes böcker är Gittan och gråvargarna som hon fick Augustpriset för år 2000. Hon är känd för att skapa bilderböcker som behandlar svåra frågor. Hennes karaktärer är barn av vår tid, ofta med en melankolisk och känslosam prägel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.