Weekend guide 22-24 maj
Weekend guide 22-24 maj

Weekend guide 22-24 maj

Helgen väntar runt hörnet och Aspekts gästskribent Embla ger sina bästa tips till ett veckoslut som går i kulturens tecken.

Galleri DIY är ett pop-up galleri som kombinerar AW och konstutställning, ett koncept som blivit mycket uppskattat – kulturföreningen TAKETs lokaler som vanligtvis huserar ett 30-tal personer blir mestadels fyllt till bredden de kvällar då DIY arrangeras. Jag börjar min fredagskväll här – galleriet är öppet från kl 18 och stänger kl 23. Besöksadressen är Pusterviksgatan 2 och för den som vill ha en öl i handen när den tillägnar sig konsten – glöm inte att ta med kontanter!

Jag fortsätter kvällen med att ta mig vidare till Sockerbruket där kandidatstudenterna i fri konst på Akademi Valand har vernissage för  sin  examensutställning. Dörrarna är öppna till kl 22.

Jag avslutar kvällen på Rio Rio, där Göteborgs Konstskola arrangerar klubb Ventrilo. Inte mindre än fyra djs kommer stå i dj-båset under natten, varav Julia Pugsi (Klubb Cake) är en av dem vilket ger en föraning om att detta kan bli hur bra som helst. Kanske en flört med känslan av lycka en varm sommarnatt under en promenad hem i gryningen!

Vernissager
Helgen fortsätter i kulturens anda med vernissage på Grafik i väst där Domens konstskola tillsammans med KV Konstskola har elevutställning. Galleriet håller öppet mellan kl 12 och 16.

Därefter tar jag mig bort från den galleri-täta innerstaden och mot Hisingen, närmare bestämt till Ringön. Om en ska besöka något kulturevenemang den här helgen så är det Järnhallen – Ringöns Konsthall – där det är vernissage för konst-festivalen Hall of Fame. Nära ett 30-tal kreatörer ställer ut sina verk som består av ett brett utbud av olika former av konstnärliga uttryck. Besökstid är kl 12 till 18.

Genialiskt quiz
Lördag kväll bjuder på inte mindre än tre fenomenala alternativ! På Yaki-Da är det oerhört populära Quizadillas levande filmquiz. Det enda quizet jag varit på som jag tyckt varit värt. Mer än värt, idén och utförandet är genialiskt och jag har haft oförglömliga kvällar, kvällar då jag gråtit av skratt. Den här aftonen är det Harry Potter-tema. Jag behöver inte säga mer än: Yaki-Da öppnar kl 19, kom i god tid, minst en kvart innan, det kommer bli knökfullt!

På Folk på Olof Palmes plats är det Höga Nord record label night. Tre liveakter kommer att stå på scenen under kvällen och lika många djs kommer stå bakom skivspelarna. Technolegenden Robert Leiner är en av de som kommer uppträda under kvällen. För den som tycker om elektronisk musik är detta ett måste!

Hagabion presenterar Nattsalong. Kl 23.15 visas filmen Escape from Tomorrow – med Elvira och Anna.

Som avslut på en helg späckad med ett utbud av vernissager kan jag trots överflödet inte motstå att tipsa om utställningen Influenser, referenser och plagiat – en utställning om musikgruppen Kraftwerk som har vernissage på Röhsska museet kl 14 på söndagen. Bandet är legender och var pionjärer inom den elektroniska musikgenren. Ett besök är givet för musikälskaren!

Text: Embla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.