Mad Max: Fury Road
Mad Max: Fury Road

Mad Max: Fury Road

För er som inte har sett Mad Max: Fury Road än:

Detta är den fjärde filmen i Mad Max-serien, men filmerna är för det mesta inte speciellt sammankopplade, så det går perfekt att kolla på denna utan att ha sett de tidigare filmerna. Mad Max: Fury Road är en två timmar lång färgstark, stilig, rolig och hård (utan att vara explicit våldsam) film med 90% action. För att vara en actionfilm har den allt man kan vilja ha ifrån en film i den genren – hård musik, grymma karaktärer (i positiv bemärkelse), spänning samt fantasifullt cool design på allt. Mad Max: Fury Road handlar om en apokalyptisk framtid efter ett kärnvapenkrig, där varje person ständigt lever i fara för att bli rånad eller dödad.

Filmen börjar med att en av huvudkaraktärerna, Mad Max (trots namnet i titeln delar han faktiskt huvudrollen med en annan karaktär) blir fångad av ett gäng som lever för en diktator (Immortan Joe) som leder en stad vid namn ”The Citadel”. Vid samma tid så väljer en kvinna vid namn Furiosa (en av Joes bästa krigare och den andra huvudrollen) att stå upp mot denna diktatur, och bestämmer sig för att ge sig iväg med kvinnliga fångar som Joe håller inlåsta för att avla fram en son. En stor flykt inleds och Mad Max blir inblandat i allt det här. Om du inte hatar action, så är denna film för dig, helt enkelt. I rollerna ser vi bland andra Charlize Theron, Tom Hardy, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne.

Mad Max: Fury Roadnothing
Var: SF-biografer
När: 14 maj och framåt
Pris och mer information: sf.se/filmer/Mad-Max-Fury-Road

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.