Roxette på sommarturné
Roxette på sommarturné

Roxette på sommarturné

Roxette är en omtyckt svensk popduo som består av Per Gessle och Marie Fredriksson. Roxette har sålt över 75 miljoner album och fick sitt internationella genombrott 1989 med låten The Look, som nådde förstaplatsen på den välkända Billboardlistan i USA. Bandet fortsatte sin framgångsrika karriär med låtar som Listen To Your Heart, Joyride och It Must Have Been Love, varav den senare blev ledmotiv i den klassiska filmen Pretty Woman, med Richard Gere och Julia Roberts i huvudrollerna.

2002 drabbades Marie Fredriksson av en hjärntumör  vilket ledde till att Roxette tog en paus som varade fram tills 2009, då popduon återförenades under en konsert i Amsterdam. Efter detta fortsatte karriären med en spelning under kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings festföreställning inför deras bröllop och 2011 gav sig duon ut på ännu en världsturné. Sen dess har Marie Fredriksson spelat in soloalbum och framförde bland annat Ännu doftar kärlek på prinsessan Madeleine och Christopher O’Neills bröllop. Under tiden har Per Gessle bland annat turnerat med sitt band Gyllene Tider och skrivit nya låtar till Roxette.

Nu återkommer Roxette med XXX – The 30th Anniversary Tour, en omfattande turné som leder fram till popduons 30-årsjubileum 2016. Turnén påbörjades 2014 med spelningar i Ryssland, Finland och Baltikum och 2015 fortsatte turnén i Nya Zeeland och Australien. Under sommaren kommer Roxette att spela på några av Europas största arenor, och turnén avslutas med fyra konserter i Sverige, varav en på Slottsskogsvallen i Göteborg.

Text: Martina Liljeqvist

Roxette på sommarturné 
Var: Slottsskogsvallen
När: Fredag 24 juli klockan 19.30
Pris: 530 kr
Övrigt: Åldersgräns 13 år
Mer information: Ticnet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.