Way Out West
Way Out West

Way Out West

Den 13 augusti invaderas Slottsskogen av glada göteborgare, festsugna musikälskare och kanske en och annan festivalräv.

/www/webvol19/ni/k0t6t3wfqyvc0go/aspekt.nu/public html/../../media1.aspekt.nu/public html/2015/08/6136Det är den nionde upplagan av Way Out West som går av stapeln och förvandlar den annars så lugna Slottsskogen till en festplats med allt en festival kan tänkas behöva. Det är musiken som står i centrum men även film, poesi och konst brukar finnas med på programmet. Det enda som saknas är en festivalcamping, så är du en av dem som tycker att sommarens höjdpunkt är att vakna upp i ett svettigt tält efter en hård natts festande, bör du överväga att söka dig någon annanstans. Way Out West kombinerar istället festivalkänslan med den bekvämlighet en storstad kan erbjuda.

Precis som föregående år finns klubbprogrammet Stay Out West som erbjuder intima spelningar på några av Göteborgs klubbar. Hit flyttas festen när festivalområdet i Slottsskogen stänger för natten och i år tillkommer ett helt nytt festområde på Bananpiren med musikframträdanden hela natten lång.

Tidigare har festivalen stoltserat med artister som Kraftwerk, Kanye West, Broder Daniel och Håkan Hellström. I år lockar festivalen med välkända artister som Patti Smith, Ellie Goulding, First Aid Kit och Pet Shop Boys. För fullständigt program, se festivalens hemsida.

Tänk på att: Du får inte ta med paraply, alkohol eller kompisar utan armband in på området. Tänk också på att ta hänsyn till de djur som finns i Slottsskogen.

Text: Martina Liljeqvist

 
Var: Slottsskogen
När: 13-15 augusti
Pris: Tredagarsbiljett 1895 kr + serviceavgift
Övrigt: Åldersgräns 13 år. 18 år på alla Stay Out West-spelningar
Mer information: Way Out West

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.