Göteborgs Kulturkalas
Göteborgs Kulturkalas

Göteborgs Kulturkalas

/www/webvol19/ni/k0t6t3wfqyvc0go/aspekt.nu/public html/../../media1.aspekt.nu/public html/2015/08/indexJust nu är Göteborg ett spännande kulturmecka med glada besökare, musiker, gatuartister och försäljare från hela världen. Det är Göteborgs Kulturkalas som är i farten och stadsfesten förvandlar gator och torg till allmänna skådespel där allt kan hända. Oavsett vad du söker kan jag garantera att du hittar det här, och om du mot förmodan inte skulle göra det, kommer du hitta något annat som är minst lika bra. Här presenteras det mesta inom kultur: musik, konst, poesi, teater, musikal, varieté och mycket mer.

Göteborgs Kulturkalas tog över från Göteborgskalaset 2007 och har sedan dess arrangerat den årliga stadsfestivalen som pågår under 6 dagar i augusti. Alla är välkomna och alla aktiviteter och uppträdanden är gratis. Runt om i staden finns olika festplatser och varje dagsprogram är sprängfullt med aktiviteter. Vad sägs om att provköra segway, titta på lådbilsrace och göra skulpturer av ditt eget fickskräp? Eller varför inte besöka Kronhusgården, där du kan prova på att dreja hos Bäx Krukmakeri och göra din egen chokladpralin hos Sibräcka Choklad.

Inte långt därifrån hittar du Gustav Adolfs torg med International Street Market. Det är en spännande marknad med mat och hantverk från hela Europa. Engelskt porslin och belgiska korvar trängs med italienska delikatesser och franska tvålar. Gillar du marknader får du inte heller missa den stora bagageloppis som äger rum på Heden, där människor ställer upp sina bilar och säljer allt mellan himmel och jord.

I år kommer artister som Timo Räisänen, Linda Pira, Ola Salo och världsstjärnan Elissa att uppträda vid Götaplatsen längst upp på Avenyn. Hit kommer även Rix FM festival på lördag med bland andra Måns Zelmerlöw, Loreen och Zara Larsson. Längre ner på Avenyn breder uteserveringarna ut sig och vid Bältesspännarparken och Kungstorget finns det matvagnar utplacerade med allt från kaffe och glass till älgkebab och langos. Om valmöjligheterna känns för många kan du glädja dig åt att du kan komma tillbaka nästa dag. För vem vill missa en älgkebab?

Text: Martina Liljeqvist

Var: Göteborg
När: 11-16 augusti
Pris: Gratis
Mer information: Göteborgs Kulturkalas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.