Itagaki & Pietrzyk: Allt är möjligt
Itagaki & Pietrzyk: Allt är möjligt

Itagaki & Pietrzyk: Allt är möjligt

Vill du vara stark som en tiger, smidig som en orm eller kuta ryggen som en katt? I den interaktiva boken Allt är möjligt – En upptäcktsfärd med hjälp av yoga bjuds läsarna in till att träna närvaro och kroppsmedvetenhet.

 
Titel: Allt är möjligt – En upptäcktsfärd med hjälp av yoga
Författare: Azusa Itagaki
Illustratör: Asia Pietrzyk
Format: 20 x 20
Band: Inbunden, art card papper
Omfång: 28 sidor
Utgivningsdatum: 20 september, 2016
Förlag: Vombat Förlag
ISBN: 978-91-86589-63-9 

Allt är möjligt – En upptäcktsfärd med hjälp av yoga är en lekfull och färgglad bok som väver samman saga och yoga. Det är en interaktiv bok som talar till läsaren på ett behagligt och pedagogiskt sätt. Barnen blir aktiva deltagare i berättelsen genom att de får utöva olika yogaställningar.

Författaren fick sin idé till boken när hon arbetade med japansk sagoyoga på Solna Stadsbibliotek. Hon är performanceartist, certifierad kroppsterapeut och barn­yogalärare.

Kroppen och andningen är i fokus i boken och övningarna skapar en känsla av gemenskap. Boken består av flera olika karaktärer: Nina, Pepe, Yuta, Mie och Lulu. Den gemenskap som de olika karaktärerna skapar känns viktig med tanke på att yoga ofta utövas i grupp.

Bokens illustrationer är väldigt harmoniska och flätar samman stora färgytor med barn och olika tecknade djur. Vill du vara stark som en tiger, smidig som en orm eller kuta ryggen som en katt? Barnen får härma olika djur och därmed utöva olika yogaställningar.

Jag upplever boken som härligt lekfull och meditativ, men den känns lite för kort. Jag skulle önska fler djur och andra positioner, men samtidigt är boken i sitt lilla format en god inspiration till lek och rörelse i vår stressiga samtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.