Nyman & Svanberg: Svalan och Snigeln hittar hem
Nyman & Svanberg: Svalan och Snigeln hittar hem

Nyman & Svanberg: Svalan och Snigeln hittar hem

Svalor är flyttfåglar och sniglar saknar vingar. Men kan det se annorlunda ut? Vad händer om svalan inte vill göra den långa resan varje höst medan snigeln känner sig låst i sitt hem och längtar bort till nya äventyr? Med ugglans hjälp och regnbågens kraft försöker svalan och snigeln nå sina drömmar.

 
Titel: Svalan och Snigeln hittar hem
Författare: Anders Nyman
Illustratör: Fanny Felicia Svanberg
Översättare: Setti Benzohra
Format: 22,5h x 24b
Omfång: 32 sidor
Utgivningsdatum: 20160920
Förlag: Vombat Förlag
ISBN: 978-91-86589-68-4 

Svalan och Snigeln hittar hem är en bok som utmanar vårt tänkande kring livet. Boken är tvåspråkig och är tänkt att öppna upp för samtal kring tillhörighet, längtan och framtid. Boken tänjer på gränserna kring vad man borde och fokuserar mer på vad vi vill och kan. Den uppmanar oss till att lyssna till vår inre röst, utmana våra rädslor och finna nya vägar i livet.

Boken består av livfulla illustrationer där vi möter snigeln och svalan på helt nya sätt. Snigeln på sin flygande matta tillsammans med olika insektsvänner och svalan som pyntar sitt hem klädd i mössa och raggsockor. Regnbågen finns med som en vacker slinga både i det varma och kalla klimatet. Illustrationerna bygger mycket på humor och vänskap. Som bilden på en kamratlig kram mellan svalan, snigeln och ugglan eller de fina vykorten som avslutar boken.

Jag tänker att boken passar att arbeta med inom skolan där man kan plocka vissa element ur boken och göra dem till skoluppgifter. Det kan handla om drömmar och viljor eller kanske om att brevväxla med andra klasser? Boken känns aktuell och väl förankrad i vår samtid och kan på så vis användas på många olika sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.