Lena Sjöberg: Under ett rabarberblad
Lena Sjöberg: Under ett rabarberblad

Lena Sjöberg: Under ett rabarberblad

Lena Sjöbergs stämningsfulla dikter och fantasifulla bilder bjuder in till ett möte med olika årstider och skiftande miljöer. I boken finns verser om fåglar och fjärilar, höghus och hönor, om pappor och paddor. Tillsammans väcker dikterna många tankar och funderingar kring livet och döden.

Titel: Under ett rabarberblad – verser för människor och djur
Text, bild och form: Lena Sjöberg
Omfång: 48 sidor
Utgivningsdatum: augusti, 2016
Läsålder: 6-9 år
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 978-91-29-69816-9

Under ett rabarberblad – verser för människor och djur är en fantastisk samling dikter för barn i åldern 6-9 år. Dikterna är på rim och handlar om livet och döden. Om det lugna och fridfulla, om rädsla och hopp, om sorg och ensamhet. Att läsa dikterna tillsammans med barn skapar en möjlighet att prata kring alla känslor som finns och hur man kan uttrycka och hantera dem. I boken får vi möta skator som bråkar, en borttappad vante som ligger i det blöta gräset, om en humla som var nära att dö, om torkade fjärilar i en låda och mycket mer. Genom hela boken får vi uppleva årstiderna vilket ger dikterna en särskild prägel. Illustrationerna i boken är otroligt behagliga och stämningsfulla, där barnens nyfikna ögon kan leta efter detaljer såsom ett par fötter under rabarberbladen. Jag tänker att detta är en bok som kan fungera perfekt som barnens första möte med poesi, men det är också en bok som kan uppskattas av vuxna då den berör utan att vara alltför komplicerad.

Sorgligt är det när man tänker

på det korta liv de fick.

Av den lätthet vingen skänker

blev ett fruset ögonblick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.