Fåglarna på Göteborgs Stadsteater
Fåglarna på Göteborgs Stadsteater

Fåglarna på Göteborgs Stadsteater

På Göteborgs Stadsteater var det nyligen premiär för Fåglarna, en pjäs av Conor McPherson i regi av Göteborgs egen Björn Runge! Pjäsen bygger ursprungligen på Daphne du Mauriers novell, samma förlaga som en gång inspirerade Alfred Hitchcock att göra sin klassiska skräckfilm. Men där filmen mest satsar på renodlad skräck så lägger pjäsen, i synnerhet i Björn Runges regi, mer krut på den dystopiska delen i handlingen. I en nattsvart framtid är mänskligheten så gott som utrotad och fåglarna har tagit över världen. De människor som finns kvar lever gömda och kämpar dagligen för sin överlevnad. I huvudrollerna ser vi Nina Zanjani, Johan Gry och Alexandra Zetterberg, en trio som får uppleva vad som händer när deras djuriska instinkter allt mer tar över de mänskliga attributen.
Trots att Fåglarna i stort lyckas uppnå förväntningarna är det först när Mattias Nordkvist gör entré på scenen som skådespeleriet når sitt esse och lyckas leverera äkta Runge-klass. Om du gillar mörka och samhällskritiska framtidsskildringar så rekommenderar vi dig ett besök på Göteborgs Stadsteater och Nya Studion! Mycket nöje!

Läs mer på Göteborgs Stadsteaterns hemsida

Text: Andreas Hallén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.