I sista minuten
I sista minuten

I sista minuten

I sista minuten är en föreställning som du måste se! Tre damer i sjuttiofem plus-ålden vill hinna med mycket innan det är för sent. Det är en komedi full av dråplig realism, och skildrar fyrtitalisternas vardag. Redan innan premiären hade 20 000 biljetter bokats.

Titel: I sista minuten
Manus & regi: Carin Mannheimer
Medverkande: Carina Boberg, Stig Engström, Inger Hayman, Gerd Hegnell, Ann Lundgren, Thomas Nystedt
Längd: 2 timmar 45 minuter
Spelas: Till och med 25 maj
Scen: Göteborgs Stadsteater

I Sista minuten är en komedi om att åldras, skriven av Carin Mannheimer. Pjäsen skildrar vänskapen mellan de tre väninnorna Solveig, Annalisa och Marianne, spelade av Ann Lundgren, Gerd Hegell och Inger Hayman.

Alla tre klarar sig själv, och de älskar att spela bridge på måndagarna hemma hos Marianne. Tyvärr har deras fjärde bridgemedlem gått bort, varför Annalisa tar med sig en ny karl till måndagslunchen. Men till damernas besvikelse spelar inte denna karl bridge. Solveig ser dock sin chans till en förälskelse. Hon börjar drömma om kärlek i sista minuten, om resande och allt sådant som hon gjorde under 70-talet. Därför blir Solveig djupt besviken när hon blir ratad av sin potentiella romans, till förmån för en yngre och snyggare.

Marianne börjar klara sin vardag allt sämre därhemma, men vägrar ta emot hjälp från hemtjänsten. En dag kommer en man, som kallar sig för Fixar-Staffan, från kommunens alltiallo-tjänst och erbjuder henne hjälp. Det hade kanske kunnat bli en romans dem emellan, men tyvärr visar det sig att Staffan är homosexuell. Istället uppstår det en djup vänskap.

Annalisa bor med en krävande man och önskar att få vara lite ensam ibland. Detta verkar näst intill omöjligt och det får henne att vidta drastiska åtgärder i slutet av pjäsen.

Att åldras och att kunna klara sig själv är något som tycks bli allt svårare för damerna. Men de ger inte upp hoppet om livet efter 80. De gläds åt att gå på begravningar, för att det är det enda de numera blir bjudna på.

Pjäsens scenario kan förefalla dystert, men tvärtom är det mycket underhållande. Är du ute efter att se en feel-good-komedi som får dig att gapskratta måste du se den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.