Susanne & Sarah MacFie: Allis Sprallis – härliga barnböcker för de små
Susanne & Sarah MacFie: Allis Sprallis – härliga barnböcker för de små

Susanne & Sarah MacFie: Allis Sprallis – härliga barnböcker för de små

Titel: Allis Sprallis gungar högt, Allis sprallis hittar spår, Allis sprallis åker fort
Författare: Susanne MacFie
Illustration: Sarah MacFie
Genre: Barn (2-4 år)
Förlag: Memo förlag
Utgivningsår: 2012, 2012, 2013

Allis SprallisDe tre böckerna om Allis Sprallis är inte vilka barnböcker som helst. Med melodiska rim, finurliga bilder och skojiga äventyr för små barn sticker dessa historier ut i mängden.

Allis Sprallis gungar högtAllis Sprallis är ett glatt och busigt barn som ger sig ut på äventyr i sin sagolika värld fylld av spännande händelser och djur som är vänner. I plötsliga upptåg sker stora och små saker i Allis värld. I Allis Sprallis gungar högt smyger hon iväg, gungar glatt, gör konster och talar med djuren. Fast som mamma blir man ju lite förskräckt och hoppas att ens barn inte tar efter och smyger iväg någonstans när föräldern sover. I Allis Sprallis hittar spår går Allis ut i skogen och hittar spännande spår som leder fram till olika djur, och i Allis Sprallis åker fort åker hon kälke med sina djurvänner som kommer i lustiga farkoster. Böckerna är skrivna på rim och med ett lekfullt och flödande språk som får barnen att fastna i språkmelodin.

Allis Sprallis hittar spårBilderna är underbart vackra och detaljrika med mjuka, härliga färger och former. Fulla av små detaljer som djur, natur och Allis ständiga följeslagare, en liten röd kanin, som är rolig för barnen att peka ut och prata om. Min egen treåring blev väldigt förtjust i Allis Sprallis-böckerna, den lilla röda kaninen, alla skojiga djur och tilltalades av det rimmande melodiska språket, uppslukad och fascinerad. En stillasittande, fokuserad 3-åring måste vara något av det bästa betyg en barnbok kan få.

Allis Sprallis åker fortAllis Sprallis-böckerna fångar barnet i både bild och språk och är roliga även för en vuxen. Vackra och fantasifulla böcker fyllda av värme från det lilla familjedrivna Memo förlag i Alingsås. De förtjänar verkligen uppmärksamhet och väcker spänningen, språket och läslusten för små barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.