Julmarknader i Göteborg
Julmarknader i Göteborg

Julmarknader i Göteborg

Julen närmar sig i stormsteg och snart är vart och vartannat torg och köpcentrum en plats för en julmarknad. Vi på Aspekt.nu vill tipsa om de marknader vi tycker är värda ett besök! Den här veckan presenterar vi marknader som riktar sig mot den designintresserade, vilken har möjlighet att besöka inte mindre än fem julmarknader under kommande fyra helger.

Glöm inte att ta med kontanter då de flesta inte tar kort på dessa marknader.

Först ut är Á la London som har hållit till i Pusterviks lokaler sedan 2010. Det nya för i år är att marknaden går under temat ”jul” och inte mindre än 60 olika designers kommer att finnas på plats med accessoarer, kläder, inredning och konst till försäljning.Precis som tidigare år hålls marknaden på Pustervik på Järntorget, datum och tid för eventet är den 24 november mellan kl 11.00 och 16.30.

För andra året i rad anordnar Tillskärarakademin i Göteborg en julmarknad. Allt på marknaden är skapat av elever från skolans utbildningar inom hatt-tillverkning, teaterkostym och historiska dräkter, dam- och herrskrädderi och mönsterkonstruktion. Letar du hattar, välsydda klädesplagg i få upplagor och stickade accessoarer är det här stället för dig!
Marknaden är lördagen den 30 november kl 11-16 och adressen är Gamlestadsvägen 4. Skolans café kommer att vara öppet, där kommer pepparkakor, glögg, kaffe m.m. finnas till försäljning. 

För första gången någonsin bjuder Röda Stens Konsthall in till marknad. Arbeten av 80 stycken konstnärer och formgivare från hela Sverige är samlade. För oss som inte har tid att ta oss till Borås för ett besök på textilhögskolans marknad finns det glädjande beskedet att skolans elever finns med på Röda Stens marknad.
Förutom marknaden kan hen även besöka utställningen ”vi finns alltså syns vi”, kreera något eget i verkstaden, eller äta något gott i caféet. Aspekt.nu tipsar om deras fantastiska vegansnickers som bara de gör besöket värt!
Marknaden öppnar fredagen den 29 november kl 17-20 och håller öppet både lördag och söndag mellan kl 12-17.

Högskolan för Design och Konsthantverk fortsätter traditionen med sin årliga marknad och slår upp portarna fredagen den 6 december kl 16 och stänger dem kl 17 på söndagen. De som medverkar på den här marknaden är elever från skolans olika utbildningar inom grafisk design, smyckekonst, textil, keramik, och inredningsdesign, vilket innebär att det här är det perfekta stället att hitta unika presenter.

Skolans adress är Kristinelundsgatan 6-8. Öppettiderna är följande: 6 dec kl 16-19. 7-8 dec kl 11-17.

Bland marknader som inriktar sig på design tillhör FOLK & FORM som anordnas av Konsthantverkscentrum och Slöjd i väst. Här kommer du bl.a. hitta slöjd och hantverk, form och design från hela Västsverige. Förutom shopping kommer hen att kunna delta i gör-det-själv-workshops, och det kommer att finnas en utställning i lokalen.
Marknaden håller till i Artilleristallet på Magasinsgatan 19 och pågår lördagen och söndagen den 14 och 15 december mellan klockan 10-18.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.