WoW Special – Torsdagens höjdpunkter
WoW Special – Torsdagens höjdpunkter

WoW Special – Torsdagens höjdpunkter

wowlogga Årets festivalprogram är tjockt av grymma artister, så till den grad att det smärtar att en måste välja bort en spelning för en annan minst lika åtråvärd akt. Här är de artister som jag känner mest för under torsdagens Way Out West…

Poliça (Linnéscenen) Detta amerikanska syntpop/indie-elektroniska band är först ut på scen under årets festival. Justin Vernon från bandet Bon Iver har sagt om Poliça – ”They’re the best band I’ve ever heard.” till tidningen Rolling Stones.

Markus Krunegård (Flamingoscenen) Denne kritikerrosade artisten var tidigare sångare i bandet Laakso och debuterade som soloartist 2008, albumet Markusevangeliet tog sig upp på plats 10 på svenska albumlistan det året. Hans fjärde platta tog sig till första platsen. Markus musik är svensk pop när den är som bäst!

Tinariwen (Azaleascenen) Det här är ett band som skulle kännas självklart på en festival som Clandestino och för mig inte lika självklart på WoW. ”Tinariwen” betyder ”öde platser” och bandet har sitt ursprung i Mali. Bandets grundare, Ibrahim Ag Alhabib, har beskrivits som ”den hårdaste mannen i musikvärlden” av Jocke Åhlund. En beskrivning som inte förvånar om en känner till hans livsöde. Musiken har refererats till som ”ökenblues” och bandet har spelat på stora festivaler som Glastonbury, Coachella och Roskilde och nu är de här i Göteborg för att spela, missa inte!

Motörhead (Flamingoscenen) Jag tänker se detta bandet enbart för att jag älskar låten Ace of Spades. Att bandet är en legendar inom rockgenren bidrar också till att jag måste se dem!

Darkside (Linnéscenen) Att det är Nicholas Jaar som är hjärnan bakom bandet Darkside säger väl allt om varför man inte får missa den här spelningen. Musiken är mörk, minimalistisk och experimentell på en elektronisk grund.

Soundcloud: https://api.soundcloud.com/tracks/97619822

… och här följer mina måsten under nattens Stay Out West

Les Big Byrd (Rondo på Liseberg) Bandet släppte sin debutplatta i våras, en platta de jobbat med i många år. Sångaren Jocke Åhlund har spelat i band som Ceasars och Teddybears, jobbat med Robyn och producerat Håkan Hellström. Melodiös indierock möter tung och experimentell kraut.

Bella Boo (Gotheburg Film studios 3) DJn Bella Boo har vänt skivor sen 2009 och har sen 2011 hörs hon regelbundet på Musikguidens mixtimmar där hon leverar en blandning av house, bass, elektronika och rnb. Hon har spelat runt om i Sverige, Europa och Asien på klubbar och festivaler och jobbar med artisten Gnucci.

Soundcloud: https://api.soundcloud.com/tracks/148304098

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.