WoW Special – Fredagens höjdpunkter
WoW Special – Fredagens höjdpunkter

WoW Special – Fredagens höjdpunkter

wowlogga
Festivalens första dag började starkt med band som Darkside och Highasakite, ribban är högt satt inför fredagen och med  akter som Little Dragon och Outkast känns det som att festivalens andra dag kan bli minst lika bra som den första!

Höjdpunkterna under fredagens Way Out West är 

Jamie XX (Dungenscenen)
Jamie Smith är en av tre medlemmar som tillsammans utgör det hyllade bandet The XX, vars debutplatta fanns med på många års-bästa-listor och gav bandet festivalspelningar på Coachella och Glastonburyfestivalen. 2011 släppte han albumet ”We’re new here”, ett remixalbum med spoken-word artisten Gil Scott-Heron vilken fick omdömet ”ett mästerverk” av BBC Music. Med singeln ”Far nearer” (2011) tog han plats som en av de största artisterna på dagens elektronscen.

Mapei (Linnéscenen)
Slog igenom med singeln ”Video Vixens” (2006) som blev väl mottagen av musikkritikerna och fick hiphopentusiaster att dansa. Sen blev det tyst. Under åren som gått har hon skrivit låtar åt andra, bland annat Lykke Li och Major Lazer, och rest runt för att hitta inspiration till sin egen musik. Med nya EPn ”Don’t Wait” (2014) är hon tillbaka med besked.

Soundcloud: https://api.soundcloud.com/tracks/113421117

Les Ambassadeurs (Azaleascenen)
Det här bandet har sitt ursprung i Mali och grundades på 70-talet av Salif Keita, mer känd som ”Afrikas gyllene röst”. På azaleascenen har han med sig Cheick Tidiane Seck som bland annat jobbat med stora namn som Fela Kuti och Damon Albarn.

Little Dragon (Linnéscenen)
Little Dragon är ett Göteborgsbaserat band som tagit musikvärlden med storm. Kombinationen av indieelektronika, experimentell pop och sångerskan Yukimi Naganos fantastiska röst har gett bandet beundran från artister så som Big Boi och Questlove. De som sett Little Dragon live tenderar att prata om det en lång tid efter med nåt saligt i rösten.

Soundcloud: https://api.soundcloud.com/tracks/134444684

Outkast (Flamingoscenen)
Den här hip hop-duon har levererat klassiker som ”Ms. Jackson” och ”Hey Ya” och sålt ca 20 miljoner album. Att de kommer till WoW är stort och något en absolut inte vill missa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.