Krapu-Kallio & Gimbergsson: Vad drömde du om?
Krapu-Kallio & Gimbergsson: Vad drömde du om?

Krapu-Kallio & Gimbergsson: Vad drömde du om?

Som ett brev från det undermedvetna fyllt med drömbilder om stark vänskap. Så vill jag beskriva Vad drömde du om? av Solja Krapu-Kallio och Sara Gimbergsson. Lilla Li berättar om sin dröm för sin mamma medan hon kammar Lis trassliga hår. Följ med Li på hennes resa på blomsterängen, i huset med labyrintiska gångar, på sandstranden och alla de andra drömska plasterna.

Dromboken_framsidaTitel: Vad drömde du om?
Författare: Solja Krapu-Kallio
Illustratör: Sara Gimbergsson
Format: 220 x 200 mm
Omfång: 44 sidor
Band: Hårdband, trådhäftad inlaga
Läsålder: 3–6 år
Utgivningsdatum: 15 mars, 2015
Förlag: Mirando bokförlag

Så fanns hon ju där vid ett vattenfall
med hästar i hopp och galopp,
och en kopparglödande stam på en tall
med gnisterbroccolitopp

Vad drömde du om? är en kreativ, spännande och inspirerande barnbok. Sida efter sida följer vi med på lilla Lis drömäventyr som är fyllt med överraskningar. Miljön förändras hela tiden då handlingen har lika tvära kast, så som drömmar kan vara. Samtidigt finns det en röd tråd, nämligen letandet efter Lis vän Lotta. Men jag skulle vilja säga att Li är drömmen eller lekens objekt snarare än subjekt. Drömmen är så stark att hon bara sveps med. Just drömmens kraft och mystik är väl fångad av både författaren och illustratören. Alla logiska spärrar avlägsnas och sinnet rör sig fritt, djupare och mer kreativt. Språket är väldigt lekfullt och melodiskt med påhittade ord som gnisterbroccolitopp. Illustrationerna är fantastiska och poetiska. Ibland är färgerna dova och tunga, ibland klara och sprakande. Miljöerna ger för det mesta ett harmoniskt och vänskapligt intryck, men de kan också visa en kuslig stämning.

635461285762070000

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.