Nischad skönhetsbloggare
Nischad skönhetsbloggare

Nischad skönhetsbloggare

Aspekts medarbetare Martina Liljeqvist har sedan 2013 drivit bloggen Martinas Body Shop som handlar om The Body Shop’s produkter.

Hur gör man för att starta en blogg?

Att starta en egen blogg är väldigt enkelt. Min blogg driver jag på WordPress, som jag tycker är en bra plattform. Man går in på deras hemsida och väljer “Skapa webbplats” och guidas igenom det hela. Det finns många andra blogghotell och vilket man väljer är nog en smaksak. De flesta blogghotell är gratis, men för att få tillgång till vissa funktioner kan man behöva betala. Jag betalar ingenting för min bloggplats på WordPress och tycker det fungerar utmärkt!

Hur kommer det sig att du började blogga om just The Body Shop?

Mina tidigaste minnen kring The Body Shop är att jag och min syster ofta fick färdiga presentförpackningar i julklapp från släktingar när vi var barn. Jag gillade The Body Shop’s produkter, men var inte så flitig kund då produkterna är rätt dyra. Det var först efter gymnasiet som jag började handla hos dem mer regelbundet och upptäckte flera favoritprodukter, som jag köper än idag. Mitt intresse växte sig större och när jag flyttade hem till Göteborg efter studier i Norrland var jag en riktig TBS-nörd! Jag blev stammis i butikerna och vän med personalen. Jag kände att jag behövde få utlopp för mitt intresse, och för att inte tjata sönder mina vänners öron ännu mer än vad jag redan gjort, startade jag bloggen i mars 2013! Jag har även praktiserat i en butik under våren 2014.

Vad innebär det att blogga? Vad gör du?

Bloggandet utgår från mig och jag skriver om det som intresserar mig. Exempelvis tycker jag nagellack är supertråkigt, därför hittar du inte många blogginlägg om det! Själva arbetet innehåller allt möjligt. Jag skriver om nyheter, testar produkter, skriver recensioner och tipsar om mina favoritprodukter. Har jag varit på en bloggvisning skriver jag om den, jag lägger upp bilder på bloggens Instagram och gör research. Jag söker information på olika sätt; följer TBS på MyNewsDesk, pratar med personal i butik och googlar. Min blogg är ganska personlig och det dyker ofta upp inlägg som handlar om de produkter jag har hemma eller exempelvis vad jag har handlat på mig under en resa.

/www/webvol19/ni/k0t6t3wfqyvc0go/aspekt.nu/public html/../../media1.aspekt.nu/public html/2016/05/2016 01 15 21
Martinas parfymsamling

Är din blogg sponsrad av The Body Shop?

Nej, min blogg är helt privat och är inte sponsrad av företaget. De vet om att jag finns såklart och ibland blir jag inbjuden till bloggvisningar, då de bjuder in skönhetsbloggare och visar upp nyheter. Vid dessa tillfällen får man ofta med sig produkter hem för att testa, vilket självklart är jättekul! Men som bloggare kan jag aldrig lova att jag ska skriva om produkterna.

Men är inte din blogg gratisreklam för The Body Shop?

Så kanske man kan se det. Det klart att det är positivt för dem att synas och att jag skriver om deras produkter. Men ska man tänka så, då kan vi inte skriva positivt om till exempel en bok eller en teaterföreställning heller. Och så fungerar det inte. I min blogg är jag alltid ärlig och skriver vad jag tycker om produkterna, oavsett om jag fått dem från företaget eller om jag köpt dem själv. Och då blir det självklart även en del negativa recensioner.

Vad är det du gillar med The Body Shop?

Förutom det självklara, att jag helt enkelt gillar deras produkter, tycker jag de har en bra profil då de inte använder ingredienser som är testade på djur och att mycket produceras under bra villkor. Det gör att jag gärna lägger lite extra pengar på produkten. Men allt är såklart inte bra. 2006 köptes The Body Shop upp av L’Oréal, som inte har samma etiska profil och säljer bland annat produkter i Kina. Där är det lag på att all kosmetika ska djurtestas. Vad jag vet påverkar det inte The Body Shop’s produkter, men det ger ju lite smolk i bägaren.

Hur gör du med produkter? Blir det inte väldigt dyrt?

Jo! Det ÄR dyrt. Jag har lagt åtskilliga tusentals kronor på produkter genom åren. Badrummet räcker inte till, jag får ha produkter ståendes i skafferiet och i ett hörnskåp. Men jag använder ju upp dem också och jag tycker det är värt att lägga pengar på något jag tycker är kul.

Här kan du kolla in Martinas blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.