Skip to main content
KULTURRecensionLitteraturKonstnärliga uttryck

NaNoWriMo – skriv en bok på en månad

By 24 oktober 2019juni 15th, 2022No Comments

Har du funderingar på att skriva en roman, en diktsamling, eller ett filmmanus men inte riktigt hittat motivationen? Då kanske NaNoWriMo (National November Writing Month) kan vara någonting för dig. Den 1 november kommer tiotusentals skribenter världen över att påbörja olika skrivprojekt, alla med en gemensam målbild – att skriva 50 000 ord under november månad.

Det är ganska svårt att förklara för den oinvigde vad NaNoWriMo faktiskt är. Men det är på webbadressen www.nanowrimo.org allting börjar. Det är där du som aspirerande författare skapar en personlig presentation och en projektsida för din skrividé. Det är där det fantastiska NaNo-forumet finns – i vilket du kan ta hjälp av andra medlemmar för att skriva klart första utkastet för ditt skrivprojekt.

Grundtanken med NaNo är att ge stöd och pepp, skribenter emellan. I många städer anordnas skrivarfikor under hela november för att uppmuntra skrivandet än mer. Framförallt är NaNo ett community – alla får vara med och det är gratis!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.