NaNoWriMo – fjärde veckan
NaNoWriMo – fjärde veckan

NaNoWriMo – fjärde veckan

JAAA!

Jag klarade det!

Med 50 544 ord skrivna under november månad kan jag nu kalla mig för en NaNoWriMo-vinnare. Äntligen, efter att ha försökt tre gånger tidigare utan framgång. Jag har visserligen antagit årets utmaning i egenskap av att vara rebell – ett uttryck som används inom Nano-världen och syftar till någon som skriver i ett annat format än just en roman – men jag är ändå väldigt nöjd med min prestation. Fyra skrividéer är påbörjade, varav en har både en början, en mitten och ett slut. Nu återstår ”bara” redigeringsarbetet, vilket verkar vara något av ett evighetsprojekt för de flesta som skriver. Men jag ser ändå fram emot detta, eftersom omarbetningen av text förmodligen är den del i skrivprocessen där jag lär mig mest om skrivandet som hantverk. Inte minst har jag lärt mig detta under tiden på Aspekt-redaktionen; textsamtalen, då vi konstruktivt kritiserar våra texter i grupp, är de tillfällen då jag utvecklas mest som skribent.

På onsdag är det dags för den avslutande ”Thank God it´s over”-fikan för Nano-deltagare i Göteborg. Vi kommer att fira att vi skrivit regelbundet under november, och planera inför nya skrivarträffar framöver. Vilket jag ser fram emot. För utan ett community, utan andra stöttande skrivarkompisar, hade jag aldrig fullföljt den här utmaningen.

Nu ska jag dock ta en paus från mitt skrivande i några dagar. Men jag hoppas att jag i framtiden kommer att skriva mer regelbundet än tidigare, nu när jag faktiskt bevisat för mig själv att jag klarar av att hålla en daglig skrivarrutin. Oavsett hur det blir med den saken har jag skrivit 50 544 ord under november månad som kanske aldrig hade existerat om inte Nano funnits. Därför rekommenderar jag alla som skriver att anta den här utmaningen nästa år.

One comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.